• 125 g smör
  • 150g riven mandelmassa
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1,5dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • Grädde och flagad mandel till servering

Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mandelmassa, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver och salt i en bunke.
Rör ner äggen. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och mjölad rund form, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ i kylen fram till servering.
Starta timer
Till garnering: Vispa grädden och bred den över kakan. Strö över mandeln och pudra med florsocker.