• 175 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 äpplen
  • Frosting:
  • 75 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk färskpressad citron, saften
  • Ca 2 tsk kanel (tillsätt efter smak)
  • 100 g Philadelphiaost

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

2. Riv båda äpplena med skalet på in till kärnhuset

3. Rör ner de rivna äpplena i kladdkakesmeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

6. Vispa smör och florsocker, tilsätt Philadelphia och övriga ingredienser.

7. Bred över kakan

8. Jag har dekorerar med tunna äppelskivor som jag friterade på 150grader tills krispiga!