• 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakaopulver
  • 3 1/2 dl sockerkakssmulor
  • 1 arraksessens eller punsch
  • 400 g marsipan

Rör smör, kakaopulvret, florsockret och vaniljsockret tills det blir poröst.
Finfördela sockerkakan i en matberedare eller smula den fint med fingrarna. Rör ner sockerkakssmulorna i smeten och blanda väl.
Droppa i arrak eller punsch, blanda och låt degen stå kallt i en timme.
Färga under tiden hälften av marsipanen,
Rulla bollar
Kavla ut marsipanen.
För pumporna så klädde jag in de i marsipan och gjorde skårorna med en pinne och att en liten grön bit på toppen.
Borstade lite kakao på vissa ställen för lite effekt.

De vita spökena la jag en bit vit kavlad marsipan över bollen och skar av lagom mycket. Ritade ögonen med lite smält choklad