• 1 paket saffran
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2dl tranbär
  • pärlsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smör med saffran, sirap och socker till en gul och fluffig smet.
Blanda ner de torra ingrediensernaihop bara precis tills du får en deg.
Tillsätt tranbären och arbeta samman degen bara precis tills att de fördelat sig jämnt i degen.
Dela degen i 2 delar och forma 2 längder på plåten.
Tryck till varje längd.
Garnera med pärlsocker och grädde dem i mitten av ugnen i ca 15 min.
Dela längderna direkt genom att skära dem snett.
Förvara i lufttät burk i rumstemperatur.