• 100 gr smör
  • 100 gr strösocker
  • 1 äggula,
  • 225 gr vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Hårda karameller


Sätt ugnen på 200 gr. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt äggulan och vispa tills allt är blandat. Blanda mjöl, salt, bakpulver och häll i smeten, rör ihop, ev ha i en äggula till om degen känns torr.

Kavla ut degen direkt på bakplåtspapper ca 3 mm tjockt.Tryck ut figurer med pepparkaksformar och skär ut mittendelen där fönstret ska vara. Krossa karamellerna med t.ex. hammare och lägg i varje fönster.

Ta bort degen runt formarna och flytta försiktigt över bakplåtspappret till en plåt. Grädda ca 7-10 minuter. Kolla så att karamellen smält och inte bränns. Karamellerna får inte bubbla så mycket, och kakorna ska knappt få färg, då är de klara. dra av bakplåtspappret från plåten och låt svalna.
Lossa försiktigt från plåten.
Lycka till!