• 150g smält smör
  • 2 msk sirap
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 4.5 dl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 200g fazer choklad med bär

1. Smält smöret och låt svalna.

2. Vispa ner äggen, sirapen, allt socker och vanilj.

3. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt i smeten. Blanda ihop snabbt och sluta precis när degen gått ihop och blivit jämn. Blandar du och knådar för mycket så bildas glutenbindningar och då blir kakorna stumma och kompakta.

4. Hacka chokladen grovt och knåda snabbt in i degen.

5.Rulla till bollar och placera med generöst mellanrum på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10-14 min. Låt svalna på plåten.