• 150g smält smör
  • 2 msk sirap
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 4.5 dl vetemjöl (270g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • Fudge:
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 400g mörk choklad
  • 25g smör

1. Smält smöret och låt svalna.

2. Vispa ner äggen, sirapen, allt socker och vanilj.

3. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt i smeten. Blanda ihop snabbt och sluta precis när degen gått ihop och blivit jämn.
4. Tryck ut i en långpanna, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda 15min
6. Värm den kondenserade mjölken i ett vattenbad och smält ned chokladen.
7.rör i smöret och bred över kakan
8. Ställ kallt och vänta till den stelnar.
9. Dela i rutor