• Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 1/2 msk socker
  • 1/2 ägg
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 1/2 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl väl avrunna hallon
  • Garnering
  • 2dl florsocker
  • Juice och skal från en citron
  • Smörkräm
  • 125g smör
  • 250g florsocker
  • Juice och skal från en citron
  • Hallon

Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl.
Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.
Undertiden görs fyllningen. Riv mandelmassan ner i en skål. Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen.
Kavla ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min. Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler.
Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen.

Vispa ihop smörkrämen, spritsa på mazarinerna och dekorera med hallon