• 125 g smör, mjukt
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g smör, mjukt
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • Rabarber

1. Botten: Blanda alla ingredienser till degen och lägg den i en plastpåse i kylen i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och fodra en pajform, ca 22 cm i diameter, med den. Jämna till kanterna med en vass kniv och nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet i ca
12 minuter. Ta ut och låt svalna.
3. Fyllning: Riv mandelmassan fint. Vispa ner resten av ingredienserna i den och häll fyllningen
i pajskalet.
4.Skiva rabarbern och lägg ovanpå. (Gör ev lite dekoration av överbliven pajdeg)
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt pajen svalna.
Servera med glass eller vaniljsås