• 150 g smör
  • 2,75 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • flingsalt, att strö över
  • 175g mörk choklad
  • 1,75dl grädde

Hacka choklad och lägg den i en skål. Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält.
Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.

Brownie
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in.
Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt.
Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter. Skär i bitar och garnera gärna med bärIMG_2767