• 100 g Arla® Svenskt Smör
  • Normalsaltat 82%
  • ½ dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fÅtt fin färg.

Häll kondenserad mjölk, smör eller margarin, kakao och salt i en tjockbottnad gryta. Jag använde en ganska stor aluminiumgryta. Sätt plattan på högsta värmen och rör hela tiden med en trägaffel. När smeten börjar tjockna – sänk temperaturen till medeltemperatur. Om det bildats klumpar – rör under några sekunder med en visp. Smeten är färdig när den är tjock, det tar 8-10 min

Häll i pajformen och ställ kallt ett ost timmar.

Dekorera med bär och servera med vispad grädde