• Ingredienser:
  • 1/4 paket jäst. (12,5 g)
  • 5 dl rödbetsspad (vattnet du kokat rödbetor i)
  • 1 dl surdegsgrund
  • 12-13 dl vetemjöl
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt

Gör så här:
1. Rör ut jästen i Vätskan.
2. Tillsätt surdegsgrund och oljan.
3. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen tills en rätt fast deg som lätt lossnar från kanterna. Sist tillsätter du saltet
4. Plasta bunken och ställ i kylen över natten.
5. Ta fram degen på morgonen. Tippa ur degen på ett lätt mjölat bakbord och dela i fyra lika stora delar utan att knåda.
6. Forma varje del till en rund bulle utan att knåda degen.
7. Lägg bröden på en bakplåtspappersklädd plåt, plasta och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
8. Pudra lite mjöl över brödet och snitta med en vass kniv.

9. Ställ in plåten i ugnen, och kasta gärna in ett litet glas vatten i botten av ugnen så att det bildas ånga.
10. Baka ca 20-25 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 98 grader. Låt svalna på galler.