• Botten
  • 75g smör
  • 4,5dl vetemjöl
  • 1,5tsk bakpulver
  • 1,5dl kakao
  • 1,5tsk bikarbonat
  • 3,75dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,25dl mjölk
  • 1,5dl starkt kaffe (varmt)
  • Frosting
  • 200g marabou mjölkchoklad med daim
  • 300g rumsvarmt smör
  • 4dl florsocker
  • 1,5dl kakao
  • 1tsk vaniljsocker
  • 4msk starkt kaffe
  • Chokladdekor
  • 100g mörkchoklad
  • 50g smör

Bottnar
Värm ugnen
Smörj och bröa 2 formar 15cm
Smält smöret
Blanda de torra ingredienserna
Tillsätt resterande ingredienser o
Häll i formarna
Grädda ca.30 min
Låt svalna

Frosting
Smält chokladen i vattenbad
Vispa smör, tillsätt florsocker, vanilj och kakao
Blanda i chokladen som svalnat
Tillsätt kaffet

Dela kakan och bred frosting på varje lager samt runt kakan
ställ kallt

Smält Chokladen och smöret i vattenbad
Häll ovanpå kakan när den svalnat något men innan den stelnar
låt rinna ner på kanterna
Garnera med t.ex makroner

makrontårta