• 170g extra mörk choklad
  • 230g smör
  • 7 dl socker
  • 4 ägg, rumsvarma
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2,25 dl vetemjöl
  • Vispgrädde
  • jordgubbar
  • 150g choklad
  • 1,5dl vispgrädde
  • 1msk smör

1. Värm ugnen till 175 C. Klä formen med en bit bakplåtspapper och smörj. Skär chokladen och smöret i mindre bitar. Smält tillsammans över vattenbad till en jämn smet, låt svalna en aning.
2. Tillsätt sockret i chokladblandningen och rör om för hand med en visp till en jämn smet. Tillsätt äggen ett i taget och rör om väl efter varje. Tillsätt till sist vaniljpulver, salt och vetemjöl, rör om med en slickepott till en jämn smete. Häll smeten i formen och jämna till ytan.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 25-30 minuter. Låt svalna i rumstemperatur-
4.Vispa grädden och dela jordgubbarna och lägg på ena botten och den andra över
5. smält grädden, chokladen och smöret på svag värme och häll över tårtan

20140202-124534.jpg