• 100 gram smör
  • 100 gram choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200gram marabou schweizernöt
  • 2dl vispgrädde

1. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svagvärme. Låt det svalna något.

2. Tillsätt ägg, socker, vetemjöl och bakpulver. Rör smeten jämn och slät.

3. Klä en 20×30 cm form med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.

4. Låt svalna.

5. Hacka chokladen, värm upp grädden, häll sedan grädden över chokladen och rör runt tills allt smält.
Plasta och ställ kallt

6. När kakan svalnat och chokladkrämen kallnat så bred den över kakan och låt stå kallt någon timme.
Dela och servera

20140319-172816.jpg