• 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1pkt saffran
  • Russin

Sätt ugnen på 200 grader
Smält 1msk smör med saffranet för att få fram smaken, se till att det inte bränns
Häll mjöl, socker och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt kallt smör i små bitar. Fördela fettet i mjölet med fingrarna eller en hackare
Tillsätt saffran och vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en deg
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper eller plastfolie till en ca 3-4 mm tjock rektangel
lägg en rand med russin längs ena kanten och rulla in degen till mitten,
Vänd sedan hela degen och gör samma på andra sidan med russin och rulla så du får som en 8:a
Skär ca, 1cm breda bitar och lägg på bakplåtspapper
grädda ca. 12min

lussekaka

img_0176

img_0177