• 500g Rabarber, skuren i bitar
  • ½ dl Citronsaft
  • 1½ dl Strösocker
  • 200g Digestivekex, krossade
  • 75g Smör, smält
  • 200g Philadelphiaost
  • 1 dl Florsocker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 2½ dl Rabarberkompott
  • 5 Gelatinblad, blötlagda
  • 4 dl Vispgrädde, vispad
  • Röd pastafärg/karamellfärg
  • 2 Gelatinblad, blötlagda
  • 2½ dl Rabarberkompott

20130526-192028.jpg

Blanda raberbern med citronjuice och socker i en kastrull. Koka upp och sjud i ca 5 minuter eller tills rabarbern kokat sönder. Låt svalna.
Blanda digestivekexen med smör och kanel. Tryck ut i en botten, ca 22-24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175C i 8 minuter.

Blanda philadelphiaosten med florsocker och vaniljsocker. Vispa ner rabarberkompotten lite i taget till en ganska jämn smet. Rör ner den vispade grädden. Ev lite röd pastafärg/karamellfärg Ta ca 1 dl smet och hetta upp i en kastrull. Blanda ner de blötlagda gelatinbladen och blanda tills de har smälts och rör sedan ner i resten av ostsmeten. Bred ut smeten i formen och ställ i kylen i minst 4 timmar.

Hetta upp hälften av rabarberkompotten och tillsätt de blötlagda gelatinbladen lite röd pastafärg. Rör tills de har smälts och tillsätt resterande rabarberkompott. Bre ut glasyren försiktigt över den stelnade kakan i formen. Låt stela ett par timmar i kylen.