• 300 g hela hasselnötter
  • 300 g mörk kvalitets choklad 70 %
  • 1 msk kakao
  • 200 g mjukt laktosfritt smör
  • 1 dl strösocker
  • 6 st ägg
  • 5 droppar citron
  • smör till formen
  • 3st bananer
  • 3dl laktosfri grädde
  • Bär

20120805-090046.jpg

1.Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om vanlig ugn används, 200).

2. Mixa nötterna till ett fint pulver i en matberedare.

3. Bryt 200 gram av chokladen i bitar och kör den i mixern tillsammans med nötterna. Tillsätt kakao, smör och socker och mixa krämigt.

4. Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa.

5. Vispa upp vitorna i en torr och ren bunke till ett hårt skum tillsammans med 5 droppar citronsaft.

6. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.

7. Fyll smeten i en smord kakform av teflon med löstagbara kanter, bryt den resterande chokladen i bitar och stick ner dem i kakan.

8. Baka tårtan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, prova med sticka. Tänk på att chokladbitarna kommer att kladda av sig på stickan, trots att kakan är färdig.

9. Dela på mitten och fyll med mosad banan,

10, Vispa grädde och garnera med grädde och bär