• 120 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • Hallonmousse
  • 1 paket frysta, tinade hallon (à 250 g)
  • 1 dl gelésocker multi
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Smörkräm
  • 250gram smör
  • 500gram florsocker
  • några droppar kokande vatten

Browniebotten: Sätt ugnen på 175°C.
Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Hallonmousse: Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker. Ta från värmen. Rör ner vaniljsockret.
Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i hallongelén/purén då den har börjat stelna något (den ska fortfarande vara lite rinnig).
Bred hallonmoussen över browniebottnen (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
Vispa smöret med florsockret och vispa hårt med vattnet
Spritsa rosor på hela tårtan

20130921-121500.jpg