• 200 gram smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk pepparkakskryddor eller 1 msk kanel, 1 msk ingefära och 1 msk nejlika (torkade och malda)
  • 2 tsk bikarbonat
  • Glasyr:
  • 300 gram naturell färskost,
  • 3dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 75 gram smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det.
Vispa socker och smör tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
Glasyr: Låt smöret bli rumsvarmt.
Vispa smör, florsocker och tillsätt färskosten och vaniljsocker

Ta ut pepparkakan och låt den svalna helt.
Bre ut glasyren i ett jämnt lager över pepparkan.
Skär upp pepparkakan i rutor.

20131123-213716.jpg