• 150 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad att smälta
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g grovhackad mörk blockchoklad

Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en kastrull i ett vattenbad. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör om tills blandningen blivit slät. Låt svalna något.
Rör ner socker, vanillinsocker och äggen ett i sänder. Tillsätt sedan salt och mjöl. Grovhacka resten av chokladen och vänd ner den.
Häll smeten i dubbla muffinsformar. Grädda på mellersta falsen i 20-25 minuter. Men för att vara säker på att få muffins som är lätt kladdiga i mitten rekommenderas att man gör stickprov.
Ta ut muffinsen och ställ att svalna tills de är ljumma.
Spritsa på grädden och dekorera

20131111-194855.jpg