• Chokladtårta
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tryffel
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g mjölkchoklad

Tillagning

1 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i
taget och till sist mjölet.

2 Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.

3 Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen cirka 1 timme.

4 Bred den över kakan,
Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.

20130119-221632.jpg20130119-221609.jpg