• 5 1/4 dl mjöl
  • En nypa salt
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 150 gram smör, smält och avsvalnat
  • 2 dl sirap
  • 1 dl socker
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1 stort ägg
  • 1 stor äggula
  • 100 gram mörk choklad
  • 100 gram mjölkchoklad
  • 100 gram vit choklad

Värm ugnen till 160 grader. Smält smöret.
Sikta mjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
Vispa samman det smälta smöret, sirap20131003-111926.jpg, socker och vanilj. Tillsätt ägg och äggula och vispa till en jämn smet. Rör ned mjölblandningen och rör eller knåda till en deg. Tillsätt den hackade chokladen och blanda tills jämnt fördelad. Rulla till bollar och placera på bakplåtspapper. Se till att lämna tillräckligt mellanrum mellan varje kaka eftersom de kommer sjunka ut i ugnen. Grädda 10-13 minuter.