• Sockriga brända mandlar:
  • 300 g skalad hel mandel
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl florsocker till separering
  • Rosa Brända mandlar:
  • 150 skalade sötmandlar
  • 150 gram marsipan
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 0,5 msk olja
  • röd hushållsfärg

”Sockriga” Brända mandlar
Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden.

Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.

Strö i ca 1dl florsocker och blanda, Häll upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra.

20131230-215329.jpg

Rosa brända mandlar:

1. Riv marsipanen grovt och blanda den med florsocker och vatten.
2. Värm oljan i en stekpanna, tillsätt marsipanmassan och låt den småkoka ett par minuter under omrörning.
3. Tillsätt färgen och blanda. Rör ner mandlarna och vänd runt.
4. Vänd upp allt på en plåt med oljat bakpapper och låt det svalna. Lossa mandlarna en och en och tryck fast massan runt om.