• 0,5liter rabarber
  • 2,5dl socker
  • 4st digestivekex
  • 100 g vit blockchoklad av bättre kvalitet
  • 2 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • jordgubbar

Skala rabarbern och skär den i 2 cm långa bitar.
Ta fram en stor kastrull, i med rabarber och täck med rikligt med socker. Snart tappar rabarbern vätska och syltar ihop sig.
Låt rabarbern koka mjuk på medelvärme i ca 20 minuter. Rör då och då. Rabarbern ska koka tills den börjar falla sönder
Låt svalna
Fördela i t.ex. 4 cocktailglas
Smula kexen överer

Dela chokladen i mindre bitar och smält i mikron på högsta effekt 30 sekunder i taget tills den är helt smält. Rör om efter varje omgång.
Vispa grädden, men sluta innan den blir för hård.
Rör ner äggulorna i den smälta chokladen.
Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden.
Spritsa överst i cocktailglasen
Dela jordgubbar och strö över

20130602-193537.jpg