• 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1krm kardemumma
  • ca 12 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 150 g riven/finhackad vit choklad
  • 2 dl hallon
  • 1ägg
  • Pärlsocke

Smula jästen, häll i mjölken och rör om
Tillsättsmöret, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig tills den släpper kanterna.
Låt jäsa ca 60 min.

Kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på smöret.
Riv över den vita chokladen och strö hallon.

Vik över degen så att den blir dubbel.
Skär remsor och sno degen till knutar.
Lägg bullarna på smörpapper eller i formar
Låt jäsa 30 min under bakduk.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker

Grädda bullarna i 225°C i 10-12 min.
Låt bullarna svalna

20130225-193856.jpg