• 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 pkt saffran, à 0,5 g
  • 1 nypa salt
  • 15 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 250 g mandelmassa
  • 25 g smält avsvalnat smör
  • 50gram vit choklad
  • Till pensling:
  • 1 st ägg
  • hackad mandel

1 Smula jästen i en bunke. Smält smöret med saffran och tillsätt mjölken, ljumma till fingervarmt, 37°. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Blanda ner socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och ställ att jäsa ca 45 minuter.

2 Riv mandelmassan och den vita chokladen och rör ut den till en bredbar smet med smöret
Smörj 2 runda bakformar om ca 20-22 cm med
smör.

3 Ta upp degen på lätt mjölat bord och knåda igenom den. Dela
degen i två delar och kavla ut varje del till en platta. Bred på mandelmassan
och rulla ihop till rullar. Skär upp rullarna i 3 cm breda bullbitar. Packa bullarna i formarna och ställ att jäsa under bakduk
i 30 minuter.

4 Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över mandel,20131124-124235.jpg grädda kakorna på 200° i ca 25 minuter. Låt svalna under duk.