• 1 50 g Smör
  • 5 dl Mjölk
  • 50 g Jäst
  • ½ tsk Salt
  • 1-1½ dl Socker
  • 2 tsk malen Kardemumma
  • 1,3 liter Vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g Smör
  • 1 dl Socker
  • 2 tsk Kanel
  • 1ägg vispat med 1msk mjölk och pärlsocker

Lös upp jästen i degbunken med uppvärmd mjölk.
Tillsätt rumsvarmt smör och sedan socker, salt och kardemumman och drygt 70 % av mjölet.
Arbeta degen så den blir smidig i maskin.
Degen är lagom arbetad när den är elastisk och släpper från bunkens kanter. 1-2 dl mjöl bör vara kvar till utbakningen, inte mer.
Strö lite mjöl över ytan så att den inte torkar. Täck sedan degen till kanelsnäckorna med en bakduk. Ställ degen varmt och dragfritt. Jäs den till den har dubbel storlek. ca 45 min.
Arbeta degen några minuter i bunken efter degen har jäst. Stjälp upp den på ett mjölat bakbord. Knåda sedan in resten av mjölet i degen. ju mer du arbetat degen i bunken, desto mindre behöver den knådas på bordet. Den är färdigknådad när den släpper från bakbordet utan problem.
Kavla ut degen på bordet till en rektangulär platta.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen till en smidig massa. Bred den ovanpå degen.
Rulla nu samman degplattan och dela rullen i jämnstora bitar

Låt nu degen jäsa ytterligare en gång till dubbla storleken.
Pensla på ägget och garnera sedan bullarna. Grädda i ugnen i 250 graders ca 8min