• 1 msk gelatinpulver
  • 4 msk kallt vatten
  • 1½ dl vit sirap
  • 1 msk olja
  • ca 17 dl florsocker

Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med vatten. När gelatinet har löst sig helt i vattnet häller du i oljan och sirapen.

Häll upp florsockret i en stor skål och häll sedan i vätskeblandningen.

Blanda sedan för hand tills blandningen är någolunda fast. Ta upp den ur bunken och knåda tills den är slät och fin. Är den fortfarande för kladdig så tillsätt lite florsocker. Det är bättre att degen är lite för kladdig än för torr.

När degen känns bra så virar du in den ordentligt i plastfolie och förvara den i en lufttät burk.

Den färdiga sockerpastan ska förvaras i rumstemperatur och gärna mörkt (då solljus lätt bleker den om du har färgat den). Förvarar du den på detta sätt så håller den minst en månad.