• 1 2/3 dl mjölk
  • 2/3 msk vinäger (
  • 80 g rumstempererat smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 msk röd pastafärg
  • 1,5 msk kakao
  • 1msk vaniljsocker
  • 3 3/4 dl mjöl
  • 2/3 tsk salt
  • 2/3 tsk vinäger)
  • 2/3 tsk bikarbonat

Häll mjölken i ett glas och rör ner 2/3 msk vinäger.
Låt blandningen stå i 8-10min. Vispa smör och socker till en mjuk fluffig kräm.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.
I en annan skål blandar du kakao, pastafärg och vaniljsocker.
Bland väl. Håll sedan lite i taget i äggsmeten och vispa noga så att allt blandas väl.
Tillsätt nu mjölkblandningen samt mjölet och saltet.
Rör om tills allt blandats.
I en liten skål, bland vinägern och bikarbonaten och tillsätt detta i smeten . Blanda till en jämn smet.

Smörj en form på 22cm och grädda kakan på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 min.

Dela kakan på fyra och fyll med cream chessefrosting och rårörda hallon på varje lager
Täcka tårtan med frosting och dekorera

20120511-191153.jpg