• 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel, malen
  • 0,5 dl neutral matolja
  • 0,5 kg rivna morötter
  • 200g hasselnötter hackade
  • 1,5dl äpplemos
  • 2 paket Philadelphiaost
  • 500 gram florsocker
  • 1300 gram smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • Kokos

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda i de torra ingredienserna och sist oljan, hasselnötterna, äppelmoset och morötterna i smeten.
4. Smörj och bröa 2st 22cm formar
5. Grädda långt ner i ugnen ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna.
6. Dela kakorna på mitten
7. Smält smöret till glasyren och låt det svalna.
8. Blanda de övriga ingredienserna till glasyren med smöret och vispa med elvisp tills det blir fluffigt.
9. Bred fyllning mellan varje lager och täck kakan
10. Dekorera med t.ex. kokos