• 200gram mandelmasa
  • 2ägg
  • 3,5 gelatinblad
  • 6dl hallon
  • 1dl strösocker
  • 0,5dl vatten
  • 2dl matyoghurt
  • 4dl vispgrädde
  • Garnerinring:
  • 1dl vispgrädde
  • Bär
  • 2oogram vit choklad

Smörj botten på en form med löstagbara kanter
Riv mandelmassa och blanda med ägg
Bred ut på botten och grädda i ugnen på 200grader 12min
Låt svalna och klä kanterna med smörpapper
Lägg gelatin i blöt. Mixa hallonen (och passera om du önskar helt slät mousse)
Värm upp sockret och vattnet tills sockret smält.
kram ur gelatinet och lös upp i sockervattnet
Låt svalna och blanda med hallonen
Rör ner yoghurt och lättvispad grädde.
Häll i formen och jämna ut ytan.
Ställ i frysen över natten

När tårtan ska tas fram så ska den tinas i kylen i minst 6h

För att göra en kant av vit choklad så har jag smält chokladen i vattenbad och smetat ut den på en remsa av overheadpapper och tejpat runt tårtan och ställt kallt, sedan är det bara att dra bort pappret och chokladen sitter kvar