• Pajbotten:
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 5 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 6 st äggulor
  • 3,2 dl florsocker
  • 500 g färskost, (cream cheese)
  • 1,5 dl citronsaft, färskpressad
  • Geléglasyr:
  • 3 dl apelsinsaft, färskpressad
  • 2 st gelatinblad
  • Dekoration:
  • Salta pinnar
  • Mjölkchoklad
  • Godisägg

1 Pajbotten: Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt som en jämn botten i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
2 Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, cirka 5 minuter. Låt svalna.
3 Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt cirka
5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av citronsaften. Blanda med resten av citronsaften.
4 Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet.
5 Klä gärna kanternas insida med over-headplastfilm så blir det lätt att lossa kanten från cheesecaken när den är fryst. Häll i fyllningen och frys in i minst 2 timmar.
6 Geléglasyr: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinsaften. Blanda med resten av apelsinsaften. Häll glasyren på den frysta tårtan och låt stå i kyl cirka 2 timmar.
7 Lossa tårtan från formen och dekorera

Här har jag gjort ett fågelbo av saltapinnar som jag doppat i choklad och satt ihop i form av ett fågelbo och sedan fyllt med påskägg.

20120408-124608.jpg