• 75gram smör
  • 4,5dl vetemjöl
  • 1,5dl kakao
  • 1,5tsk bakpulver
  • 1,5tsk bikarbonat
  • 3,75dl strösocker
  • 2,25dl mjölk
  • 2ägg
  • 1,5 starkt hett kaffe
  • 200gram mörk choklad
  • 300gram rumsvarmt smör
  • 3,5-4dl florsocker
  • 1,5dl kakao
  • 0,5tsk vaniljpulver
  • 4msk starkt kaffe

Chokladbotten
Sätt ugnen på 175grader
Smörj och bröa två formar ca 15cm i diameter (eller baka i två omgångar)
Smält smöret och låt det svalna
Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en stor bunke
Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn smet
Grädda bottnarna i ca 30min
Låt bottnarna svalna

Choklad och kaffefrosting
Smält chokladen i vattenbad, låt svalna
Vispa smöret ljust och krämigt,
Tillsätt florsocker och kakao
Blanda i den smälta chokladen och vaniljen
Vispa tills den är slät och glansig

Dela båda bottnarna på mitten så att du har fyra bottnar
Lägg den första bottnen på en tårtbricka och bred över ett lager frosting
Värva alla bottnar och frosting.
Täck sedan tårtan med ett tunt lager frosting och ställ den kallt
När det stelnat brer du över ett jämnt lager till och gör ett mönster runtom
Dekorera med t.ex hyvlad choklad

Recept från Lomelinos tårtor