• Bottnen
  • 15 st digestivekex
  • 125 gram Smör, ej smält
  • Cheesecakesmeten
  • 400 gram Philadelphiaost
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5dl smultron
  • Garnering
  • T.ex. Hyvlad choklad och smultron

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa kex och smör till bottnen i en matberedare och tryck ut i en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 8-10 minuter.
3. Rör osten till fyllningen mjuk. Vispa sedan ägg och socker pösigt i en annan bunke. Rör ihop osten med äggblandningen, smultronen och vaniljsockret.
4. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig i mitten när du tar ut den. Låt den svalna och ställ sedan in den i kylen ca 3timmar.