• 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel, malen
  • 0,5 dl neutral matolja
  • 0,5 kg rivna morötter
  • Glasscreme
  • 1.5dl marsancreme
  • 1.5dl vispgrädde
  • Glasyr
  • 1 paket Philadelphiaost
  • 300 gram florsocker
  • 150 gram smör
  • 1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv morötter
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i de torra ingredienserna och sist oljan och morötterna i smeten.
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten.
Grädda långt ner i ugnen ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna.

Gör marsankrämen och vispa grädden och blanda sedan samman. (kallas glasscreme)

Dela morotskakan på mitten och fyll den med glasscremen

Blanda de övriga ingredienserna till glasyren och vispa med maskin eller elvisp tills det blir fluffigt.
Bred ett tunt lager glasyr på kakan och spritsa på resten.