• 200gram rabarber
  • 2msk vetemjöl
  • 0,5dl socker
  • 50gram smör
  • 0,5dl strösocker
  • 1tsk vaniljsocker
  • 2msk muscovadosocker
  • 1,5dl vetemjöl
  • 6msk grädde
  • 2ägg
  • 1tsk vaniljsocker
  • 2dl vetemjöl
  • 2dl strösocker
  • 1tsk bakpulver
  • 75gram rumsvarmt smör
  • 50gram hackade valnötter

Sätt ugnen på 175grader

Skär rabarbern i bitar och blanda med vetemjöl och socker

Smält smör i en kastrull tillsätt socker, vaniljsocker och muscovadosocker och rör ihop.
Tillsätt mjölet och rör till en smulig massa. Låt svalna

Blanda grädde och ägg. Tillsätt smör, mjöl, vaniljsocker, socker, bakpulver och valnötter.

Häll smeten i en smord form med, Lägg rabarberblandningen ovanpå och strö över smulorna

Grädda i ca 45min

20120513-113246.jpg