• 175 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 1 dl strösocker och 3 msk kanel

Om man inte har tid att baka kanelbullar så kan man snabbt slänga ihop en sockerkaka med kanelbullesmak

Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.
Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.

Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret.
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.
Dutta till sist över 2 msk smör.

Grädda kakan i 45-60 min.
Testa med en sticka om den är färdig.

Detta recept har jag icke hittat på själv utan hittade det på Pernilla Wahlgrens sida