• Ingredienser:
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1 Dubbel Japp
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Chokladglasyr:
  • 150 gram choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 gram smör eller margarin

Gör så här:
Smält smör och bryt ned choklad & Japp.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda ner chokladsmeten.
Rör sedan ner vetemjöl och salt.

Häll smeten i en form med löstagbara kanter.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 11 minuter eller tills kakan stannat beroende på hur rinning man vill ha den.

Smält ingredienserna till glasyren på spisen och bred över kakan medan både glasyr och kakan är ljummen

Låt kakan stå till sig i några timmar i kylen.