• 3 st ägg
  • 4,5 dl socker
  • 220 gram smör
  • 2dl mjölk
  • 6dl vetemjöl
  • 1,5 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2st citroner skal och saft
  • Glasyr
  • 80 gram smör
  • 4 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 0,75 msk vaniljsocker
  • 1 krm citronessens

1. Botten: Smält smöret och låt svalna.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken och mjölblandningen, rör om och tillsätt det smälta smöret och citron ,ör om.
4. Klä en långpanna ca.30×40 cm med bakplåtspapper och häll i smeten . Grädda i 190 grader i ca. 20 minuter. Låt kakan kallna.
5. Glasyren: Smält smöret och låt svalna. Mät upp florsocker i en bunke och tillsätt det övriga, rör om till slät smet. Bred på den kalla kakan.
6. Låt kakan stå svalt en stund så glasyren stelnar lite innan du serverar

20120418-175823.jpg