• 4 msk kakao
  • 1 dl kokande vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 gram smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 200 gram mörk choklad
  • Frosting
  • 100 gram mjukt smör
  • 500 gram florsocker,
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe

1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.

3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.

4. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med
kakaon.

5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.

6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Frosting
1. Vispa smöret mjukt tillsätt florsockret lite i taget
medan du vispar på låg fart.
2. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet
i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara
riktigt fast i konsistensen
Spritsa och dekorera