• 200gram smör
  • 4dl socker
  • 4ägg
  • 1dl kakao
  • 200gram mörk choklad
  • 1tsk vaniljsocker
  • 1tsk bakpulver
  • 3dl vetemjöl
  • 1,5dl hasselnötter
  • Glasyr:
  • 200gram mörk choklad
  • 2dl florsocker
  • 100g rumsvarmt smör
  • 2msk kaffe, varmt
  • Chokladströssel

Sätt ugnen på 150grader
Smält smör och socker smält ner chokladen i röran
Vispa ihop ägg, kakao, vaniljsocker och bakpulver
Blanda ner chokladsmeten och till sist mjölet och hasselnötterna
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper
Grädda i 30 min
Ta ut och låt svalna

Gör glasyren
Smält chokladen i vattenbad.
Blanda florsocker och smör,
Tillsätt kaffet och chokladen

Bred glasyren över den avsvalnade kakan
Dekorera med choklad strössel och skär i bitar