• 150gram smör
  • 3 ägg
  • 1,5dl strösocker
  • 1,5dl muscavodosocker
  • 1tsk vaniljpulver
  • 3dl vetemjöl
  • 2tsk bakpulver
  • 1,5tsk bikarbonat
  • 1,5dl äpplemos
  • 2 äpplen
  • 2tsk kanel
  • 4 skalade och rivna äpplen
  • 1dl vatten
  • 0,75dl strösocker
  • 1tsk vaniljsocker
  • 200gram osaltat smör
  • 2,5dl florsocker
  • 0,75dl vispgrädde
  • 1tsk kanel

Värm ugnen till 160 grader
Smörj och mjöla en form 22cm
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg, muscavodosocker och vaniljpulver pösigt
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten, blanda.
Blanda i äppelmos, och rivet äpple
Grädda ca 1h

Skala och riv äpplena och koka med vatten, socker och vaniljstång tills det är mos

Dela kakan på tre och bred på äppelmoset

Smält smöret och koka på låg värme tills det fått en ljusbrun färg
Sila ner i en skål och ställ kallt tills det nästan stelnat
Vispa smöret fluffigt och tillsätt florsocker, grädde och kanel

Bred över kakan