• 100 gram rumstempererat smör/margarin
  • 300 gram mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 250 gram mjuk nougat
  • 30 gram rostade mandelspån

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfettet smidigt. Riv mandelmassan och rör ner den i matfettet. Tillsätt äggen ett och ett under kraftig omrörning.

2. Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten.

3. Bred ut smeten i en smord och bröad form ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.

4. Stjälp försiktigt upp kakan och låt den kallna. Skär kakan i 15 bitar, ca 6×6 cm. Dela varje kaka på tvären så att det blir två trekanter.

5. Dela nougaten i mindre bitar och smält den på svag värme. Doppa ovansidan och kanterna på kakorna. Strö över mandelspån och låt nougaten stelna.

6. Förvara kakorna kallt tills de ska serveras.

20120414-122157.jpg