• Deg:
  • 200 g rumstempererat smör
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 400 g mandelmassa
  • 200 g rumstempererat smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten

Deg: Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader

Fyllning: Blanda mandelmassa, socker och smör.
Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.
Grädda i mitt i ugn i cirka 12-14 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler.

Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr.
Glasera kakorna när de kallnat.