• Mördeg
  • 100 g smör
  • 0,75dl socker
  • 2,25 dl vetemjöl
  • Mazarinmassa
  • 100g mandelmassa
  • 50g smör
  • 1ägg
  • Toscamassa
  • 100g smör
  • 1dl socker
  • 1dl vispgrädde
  • 1dl honung
  • 100g hyvlad mandel

Blanda hastigt ihop mördegen. Slå in degen i plastfilm och kyl den i frysen några minuter så går den lättare att kavla ut.
Kavla ut degen och fyll små metallformar längs kanterna
Blanda mandelmassan med smöret tills det blivit slätt och till sist ägget och spritsa i mitten på varje mördegsform.
Baka kakorna 12min på 190grader
Koka ihop alla ingredienserna till toscamassan utom mandeln under ständig omrörning till 115grader, blanda ner mandeln och bred på varje kaka.
Grädda 5min på 230grader men passa dem noga så att de inte bränns.
Lossa dem från formarna när de kallnat genom att slå dem i bordet.

20120303-131013.jpg