• 7,5 dl mjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2½ dl socker
  • 250g smör
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker)
  • 1msk kakao
  • 1 tsk smultron essens (eller valfri)
  • Några droppar röd pastafärg
  • Strösse

Blanda mjöl och bakpulver, ställ åt sidan.
Vispa rumstempererat smör fluffigt och tillsätt lite socker i taget.
Vispa i ägg och vaniljsocker
Vispa ner mjölet – lite i taget.
När degen är klar – dela den i två.
I ena delen blandar du i kakao
Blanda i essens och färgen i den andra degen.
Kavla ut degarna var för sig mellan två bakplåtspapper till rektanglar.
Lägg i kylen (med papperet kvar) och låt ligga minst en timme.
Ta ut degen och dra bort de översta papperen.
Lägg den röda degen över den bruna, och använd kaveln för att trycka i hop dem.
Ta bort det övre pappret och rulla försiktigt ihop dem till en rulle.
Häll strössel i en avlång form och rulla degen i det.
Linda sedan in i plast.
Låt ligga i kylen ett par timmar.
Skär 1 cm breda kakor och lägg på pappersklädd plåt.
Grädda på 180 grader i ca 10 minuter.