• Chokladmakron:
  • 125 g skållad, skalad sötmandel
  • 4 dl florsocker
  • 1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1msk kakao
  • Hallonmakron:
  • Hallon makron
  • 125 g skållad, skalad sötmandel
  • 4 dl florsocker
  • 1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • 2msk mosade hallon eller hallonsylt
  • röd karamellfärg
  • Chokladfyllning:
  • 1,25dl grädde
  • 25gram smör
  • 200gram choklad
  • 2tsk starkt kaffe
  • Hallon och vitchokladfyllning:
  • !,25dl grädde
  • 25gram smör
  • 200gram vitchoklad
  • 0.5dl mosade hallon
  • röd karamellfärg

Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med en elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.

Fyllning:
Smält samman alla ingredienser i en kastrull och vispa om ordentligt, låt stå svalt ett par timmar och bred emellan två stycken makroner.