• 250 gr mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • ca 1 dl jordnötter
  • 0,5 dl socker
  • ½ tsk kanel
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 1,5 dl florsocker

Amerikanska kakor

Börja med att göra kakdegen. Rör ihop smör och socker.
Tillsätt äggen en åt gången. Rör sedan ner bakpulver, salt, vaniljsocker och till sist mjölet.
Rulla kakdegen till en rulle och plasta in. Lägg den i frysen i ca 30 min.

Rör ihop jordnötssmör och florsocker och forma till 40 stycken små bollar.

Hacka jordnötterna och blanda med socker i en skål.

Ta ut kakdegen och dela den i 40 delar. Platta ut varje del ordentligt och lägg en jordnötssmörkula i varje och linda om den med kakdegen. Platta till kulan och doppa den i jordnöts- och sockermixen. Lägg dom på en plåt och grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 min.