• 15 st Digestivekex
  • 70 g Smör
  • I burk Kokad kondenserad mjölk
  • 1 msk Dooley´s
  • 90 g Socker
  • 240 g Grädde
  • 3 g Äggula
  • 250g Choklad
  • 1.5st Gelantinblad
  • 600 g Grädde

Till nyårsmiddag blev det chokladmoussebakelser

Botten:
Koka kondenserad mjölken i ett par timmar, låt svalna. Häll i mjölken och dooley´s rör till en slät smet.
Krossa digestivekexen till smulor, smält sedan smöret och häll i det i smulorna och rör runt.

Tag sedan digestivekexen och tryck ut i två stycken 8-9 cm stora formar.

Häll i lite kondenserad mjölk.
Ställ i kylen så länge.

Mousse:
Blötlägg gelantinbladet i kallt vatten.
Hacka chokladen och lägg i en skål som tål värme.
Värm sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt.
Häll sedan i den mindre delan av grädden och äggulorna och rör kraftigt. Värm försiktigt detta till ca.80 grader.
Sila smeten över den hackade chokladen, krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg i den i chokladen. Rör tills gelantinblade har smält.
Låt svalna.
Vispa den resterande grädden till fast konsistens.
Vänd sedan i grädden i chokladsmeten försiktigt tills allt är blandat.
Häll i Moussen i formarna ända upp och släta ut.
Ställ in dom i kylen igen i cirka en timma eller längre så mousssen stelnar.